over bietini

Puur wonen!

Bietini design is een stijlvolle interieurzaak met tijdloze en hedendaagse meubelen en accessoires van voornamelijk Belgische merken als Serax, Ethnicraft, Mobitec en Passe Partout. Meubelen die meteen passen bij de sfeer waarin je wilt wonen en leven. Accessoires die de juiste toon zetten in jouw interieur.

Bietini design een adres voor alle leeftijden en stijlen. Onze filosofie: geen dure modegrillen maar een mooie, duurzame en betaalbare interieurstijl.

Naast het grote aanbod van kwaliteits design artikelen bieden wij ook tal van tuindecoratie aan.

U kunt terecht in de winkel te Gent voor al uw decoratie artikelen, van cadeautjes tot volledige interieurinrichtingen (kasten, salons, tafels, ...).

Dankzij het brede gamma aan interieurdecoratie en de tijdloze, hedendaagse meubelen kunnen wij iets passends aanbieden voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Laat ons u inspireren, adviseren en ondersteunen bij uw zoektocht naar uw eigen interieurstijl.

Bij ons staat niet alleen de kwaliteit van onze producten centraal, maar ook de service en meerwaarde die we bieden aan onze klanten. We begrijpen dat het maken van de juiste keuze voor je interieur van groot belang is, en daarom staan onze ervaren interieuradviseurs klaar om je hierbij te helpen. Ze luisteren naar jouw wensen, behoeften, persoonlijke stijl en begeleiden je bij het maken van de perfecte keuze die aansluit bij jouw gebruik en interieur. Of het nu gaat om het selecteren van de juiste kleuren, materialen of meubelstukken, ze zijn er om je te adviseren en inspireren.

Maar onze service stopt niet bij het geven van advies. We begrijpen ook dat een vlotte en zorgvuldige levering van je aankopen van groot belang is. Daarom hebben we een eigen leverdienst die ervoor zorgt dat jouw bestelling met de grootste zorg wordt afgeleverd bij jou thuis. Onze professionele bezorgers zorgen ervoor dat de meubelen op de gewenste plek worden geplaatst en monteren deze indien nodig.

Met onze complete service willen we jou als klant volledig ontzorgen en een unieke ervaring bieden. We streven naar jouw tevredenheid en streven ernaar om een blijvende meerwaarde te bieden in jouw interieurbeleving.

Via onze webshop bieden wij u ook de mogelijkheid om makkelijk en veilig online te winkelen in het comfort van uw eigen woning.

"Een familiebedrijf is als een boom met diepe wortels. Het is sterk en standvastig, maar heeft ook ruimte nodig om te groeien en bloeien"

ontmoet ons team

Als familiebedrijf ijveren we naar persoonlijk contact, gedrevenheid en passie. Met een sterke focus op Belgisch, duurzaam en milieubewust.

Kristel

Oprichtster, verkoop & boekhouding 

Kim

Verkoop & administratie       

Valerie

Verkoop & administratie      

Kevin

Verkoop, levering & plaatsing

Bas

Winkelhond, slapen, waken & slapen 

Loewie

Winkelhond, slapen, waken & slapen 

Kenzo

Winkelhond, slapen, waken & slapen 

we nemen je even mee in de tijd

1998

In 1998 beginnen Kristel en Isabelle ''2 klasvriendinnen die elkaar hebben leren kennen in hun opleiding als interieurarchitecte'' een klein interieurwinkeltje op 50m van onze huidige winkel en tegen het glazenstraatje in de voormalige kaaswinkel van Bertha. De groottante van Kristels echtgenoot Chris (†). 

De naam was ook snel gekozen, Bietini is ontstaan uit de samenvoeging van hun bijnamen 'Bieke' en 'Tini'. 

  

Deze foto's hebben we uit de oude doos gevonden. De bovenste foto is de voormalige kaaswinkel Cremerie du Sud in de Brabantdam 96 van groottante Bertha, we hebben deze foto terug gevonden op de site van inventaris onroerend erfgoed. Op de onderste foto staat fier poserend tante Bertha in haar winkeltje. 

2001

Ondertussen scheiden de wegen tussen Kristel en Isabelle op professioneel vlak. Chris (†) die de voorbije jaren al instond voor de leveringen, naast zijn werk als vertegenwoordiger van bakkerijmachines, zal vanaf dan meer in de winkel te zien zijn.

Al gauw was er niet voldoende ruimte voor de vele massieve meubelen te plaatsen en besliste Chris (†) en Kristel  om de winkel grondig te renoveren en een extra verdieping te integreren. Na enkele maanden mocht de vernieuwde winkel zijn deuren openen. 

2006

Door het succes en de uitbreiding van het gamma zijn Chris (†) en Kristel opzoek moeten gaan naar een groter pand. Op dat moment kwam 50m verderop, de Petit Paris en de befaamde dancing de ‘Scotch Inn’ te koop. Na jaren van leegstand zijn ze de uitdaging aangegaan om dit pand volledig te verbouwen.  

2009

Na 3 jaar verbouwen opent de nieuwe schowroom zijn deuren. Een prachtige interieurzaak met drie verdiepingen vol inspiratie.

Onderstaande tekst kon u terugvinden op de uitnodiging in 2009 voor de opening van de nieuwe schowroom.

Ooit, lang geleden was er ambiance in de befaamde dancing de ‘Scotch Inn’ in de Brabantdam vlakbij het alom gekende ‘Glazen Straatje van Gent’ hier in de buurt.

Na lange leegstand hebben we, met respect en met dezelfde spirit als van oudsher dit historisch pand verbouwd tot een wereld van discrete luxe en intieme charme die je het gevoel geeft thuis te zijn.

Hedendaagse meubelen met doorgedreven simpliciteit die meteen passen bij de sfeer waarin je wil wonen en leven. Accessoires die de juiste toon zetten in je interieur.

Onze filosofie blijft. Geen dure modegrillen maar een mooie, duurzame en betaalbare stijl die werkelijk past. Bij jou.

Als interieurarchitecte begeleid ik je nu graag, samen met Chris (†) in jouw keuze, in onze nieuwe thuis.

2012

Door het grote succes van de winkel is het niet langer haalbaar om alles met hun twee te doen, Kevin de neef van Chris vervoegd het bietini team, Kevin zal mee instaan voor de leveringen, administratie en verkoop.

2014

Na Kevin, kon Chris (†) zijn nichtje Kim "ook de gastjes zoals hij ze wel noemde" niet ontbreken in het familiebedrijf, om de behoeften van klanten en succes verder uit te breiden.

2018

15 maart.....

In volle voorbereiding van onze jaarlijkse voorjaarsopendeurdagen stond onze wereld noodgedwongen stil en moesten wij plots met diepe droefheid afscheid nemen van Chris, de goedlachse zaakvoerder van Bietini.

Bietini bestaat door de liefde, de passie en het harde werk van Chris en Kristel. Sinds enkele jaren maken wij, Kevin en Kim, deel uit van het Bietini team. Door de gedrevenheid van onze nonkel en tante deelden wij al snel hetzelfde enthousiasme.

De liefde, de passie, het harde werk en het enthousiasme van Bietini mag niet verloren gaan. Samen met (nonkel) Chris in ons hart, zullen wij met (tante) Kristel en dezelfde spirit als voorheen Bietini verder zetten. 

2021

3 tegen 1, de vrouwen krijgen er een collega bij, Valerie de vriendin van Kevin zal mee in staan voor de administratie en de verkoop in de winkel.