Nielaus maakt hoogwaardig zitmeubilair waar design troef is.
Ze werken samen met de beste Deense architecten en ontwerpers. Alsook met vakmensen zoals machinisten, meubelmakers en stoffeerders die, binnen hun eigen specifieke gebieden,bijdragen tot het vervaardigen van unieke meubelstukken met geselecteerde materialen.

Als een van de weinige fabrikanten van gestoffeerde meubelen, heeft Nielaus de cruciale beslissing gemaakt om de productie van meubelen in Denemarken te houden. Dit betekent dat gedurende het gehele productieproces, van ontwerp tot het afgewerkte product, ze in staat zijn om hun milieu- en duurzaamheidsbeleid voort te zetten. Het grootste deel van de toeleveranciers en het transport van grondstoffen zoals frames, schuim, hout, staal etc., zijn Deens. Hierdoor wordt de impact op het klimaat geminimaliseerd.

Ontdek bij Bietini Design de 'Emotion' sofa, ontworpen door het Deense ontwerpersduo Søren Nissen & Ebbe Gehl. Deze ontwerpers staan bekend om strakke lijnen en een klassiek ontwerp. De vrijstaande Emotion sofa ziet er fantastisch uit, vooral in een woonkamer of lounge waar het opvallend houten frame wordt getoond. De combinatie van het gevormde donkere hout met het zachte zwarte leer resulteren in een elegant en uniek meubel.

Kim Nordentoft, de eigenaar van Nielaus, vertelt: "Het meubilair van Nissen & Gehl wordt gekenmerkt door stijl en persoonlijkheid te combineren met functionaliteit. De specialiteit van het Deense vormgeversduo is om hout samen te brengen met andere soorten materiaal, waarvan "Emotion" het perfecte voorbeeld is. Nissen & Gehl besteden altijd aandacht aan zowel de details als de algemene uitstraling van meubilair".

Het frame van de Emotion sofa is gemaakt van gebogen walnoot hout, die prachtig wordt gecontrasteerd met
de zachte kussens. Het gedetailleerde werk bij dit model vereist solide ambachtelijke vaardigheid. Zowel het hout als het leer zijn levende materialen om mee te werken, daarom zijn er vele werkuren nodig om dit bijzonder meubel te bouwen.


Emotion


Emotion sofa runners in steel
EMOTION sofa

EMOTION sofa1
EMOTION sofa2
Emotion sofa1